IS AFDINGEN GEBRUIKELIJK
OP DE MALEDIVEN?

Kortingen worden je automatisch aangeboden

Afdingen is op de Malediven niet gebruikelijk. Sterker nog, wie een T-shirt koopt of een paar nieuwe schoenen, zal vaak van de verkoper te horen krijgen dat hij een bepaald procent van de prijs zal afhalen als korting.

Verboden is afdingen niet en in sommige situaties kan het zeker lonen. Bijvoorbeeld wanneer je in het laag seizoen een kamer wilt huren. Men is dan allang blij dat er zich een potentiele gast heeft gemeld en het is niet ondekbaar dat de prijs kan worden aangepast.

Afdingen op de prijs van vis, bijvoorbeeld op de vismarkt op het hoofdeiland, is verspilde tijd. De prijs van vis wordt per dag bepaald en die is leidend. Taxi’s en launces hanteren vaste tarieven en ook daarbij geldt dat afdingen zonde van je tijd is.

TIP 8 - Boek last minute

Ook last minute kan je naar de Malediven. Voor de laatste plekken ben je altijd goedkoper uit. Wil je meer zekerheid dan boek je van te voren!

WAT IEDEREEN WIL WETEN.....

Een budgetvakantie naar de Malediven, begint met een goede voorbereiding. Naast het vinden van een voordelig vliegticket en goedkope accommodatie, zijn er nog een aantal andere dingen die handig zijn om te weten.

Is het gebruikelijk om fooi te geven?

Loont het de moeite om af te dingen?

Hoe kan ik voordelig eilandhoppen?

Hoe vind ik een goedkope kamer?

Waar vind ik goedkope tickets?

Verzorgde vakantie Malediven

TIP 9 - Wanneer boeken?

Een voordelige vlucht naar de Malediven boek je
bij voorkeur 3-4 maanden vooruit.