EEN GOEDKOPE KAMER VINDEN

Resort, hotel, guesthouse, locals…

Wie de Malediven bezoekt, zal het grootste deel van het budget besteden aan de accommodatie. Daarbij zijn er vier mogelijkheden: je verblijft in een resort, je boekt een hotelkamer, je overnacht in een guesthouse of je hebt het geluk om bij een lokale familie te mogen logeren. 

Resorts zijn de duurste optie en tarieven lopen nogal uiteen. Wie geluk heeft boekt een suite voor 75 dollar per nacht. Wil je baden in luxe, dan varieren prijzen van 400 tot soms 10.000 euro per nacht! 

Voor een hotelkamer betaal je op de grotere eilanden tussen de 40 en 100 euro per nacht. Op kleinere eilanden maak zul je veelal voor een guesthouse kiezen, waar je tussen de 15 en 50 dollar voor een kamer betaalt. 

Nieuwe outfit voor je vakantie?

Je degelijk kleden en er toch sexy uitzien is geen enkel probleem en wordt ook op de Malediven op prijs gesteld. Koop voor je afreist nog snel wat leuks!

Bekijk de nieuwste mode

TIP 7 - Rugzak mee!

Een goede rugzak is op de Malediven drie keer duurder dan in Nederland. Zorg dat je hem vooraf aanschaft

Overnachten voor 10-15 dollar per nacht

Locals die van eiland naar eiland reizen en op de eilanden overnachten, betalen tussen de 12 en 20 dollar per nacht. Als toerist zul je stevig in je schoenen moeten staan om datzelfde tarief te betalen, maar onmogelijk is het niet.

Zeker in het laagseizoen en op eilanden waar meerdere guesthouses zijn, loont het om even wat tijd uit te trekken om te shoppen voor de goedkoopste kamer.

Goedkope kamers in Male

Die zijn er vanaf 10 dollar, maar daarvoor zul je wel je luxe-verwachtingen moeten bijstellen. Een slecht bed, haar in het afvoerputje en hier en daar een kakkerlak zijn niet ongebruikelijk.

Dit soort kamers wordt meestal verhuurd aan locals die voor een paar dagen het hoofdeiland bezoeken. Niet getreurd: ook als niet-veeleisende toerist, ben je van harte welkom

WAT IEDEREEN WIL WETEN.....

Een budgetvakantie naar de Malediven, begint met een goede voorbereiding. Naast het vinden van een voordelig vliegticket en goedkope accommodatie, zijn er nog een aantal andere dingen die handig zijn om te weten.

Is het gebruikelijk om fooi te geven?

Loont het de moeite om af te dingen?

Hoe kan ik voordelig eilandhoppen?

Hoe vind ik een goedkope kamer?

Waar vind ik goedkope tickets?

Verzorgde vakantie Malediven

TIP 10 - Bekijk alle tips!

Lees alle tips én de uitgebreide paklijst, zodat je goed voorbereid richting de Malediven vertrekt.