WAT IS DE BESTE PERIODE VOOR EEN VAKANTIE OP DE MALEDIVEN?

Hoog en laag seizoen op de Malediven

Op de Malediven is het eigenlijk altijd fantastisch weer!  Regenbuien verdwijnen vaak net zo snel als ze ontstaan en zelfs áls het regent, valt het water warm uit de lucht.

De Malediven heeft een tropisch moessonklimaat dat verdeeld is in twee seizoenen: een droogseizoen en een regenseizoen. In het droogseizoen, dat loopt van december tot april, valt er nauwelijks regen, is er vrij weinig wind en loopt de temperatuur op tot rond de 35 graden. De Malediven wordt in die periode overspoeld door toeristen en de prijzen voor een overnachting in een resort schieten omhoog. Het is de beste tijd voor een zonovergoten relaxvakantie die je nooit meer zult vergeten!

Het regenseizoen, dat loop van mei t/m november, kenmerkt zich door korte stevige regenbuien die gepaard gaan met zware windstoten. De maanden maart-april en de maand november zijn het meest onvoorspelbaar en worden als overgangsperiode tussen droog- en regenseizoen gezien.

TIP 8 - Boek last minute

Ook last minute kan je naar de Malediven. Voor de laatste plekken ben je altijd goedkoper uit. Wil je meer zekerheid dan boek je van te voren!

Beste tijd voor budget toeristen

Wie met een beperkt budget de Malediven wil bezoeken, doet dit bij voorkeur in de periode tussen april en november. Prijzen voor resorts zijn dan aanzienlijk lager en resorts bieden in deze periode vaak zeer aantrekkelijke arrangementen aan.

Het is tevens de meest ideale periode voor surfers en zeilers, aangezien er in de andere maanden (december t/m maart) vaak geen zuchtje wind te bekennen. Tot sllot vallen de schoolvakanties samen met het laagseizoen in de Malediven. Ook voor kinderen is de Malediven een uitstekende vakantiebestemming.  

Zeker wanneer je de lokale eilanden bezoekt, zullen kinderen zich geen moment vervelen!

Je zult in deze periode zeker te maken krijgen met plotselinge regenbuien die soms lang kunnen aanhouden, maar het gebeurt ook vaak dat een heftige regenbui slechts een half uurtje duurt, waarna de zon weer volop tevoorschijn komt. 

Tijdens zo’n regenbui is de temperatuur overigens nog best aangenaam! Op veel lokale eilanden stromen dan vaak de straten over en zit er niet anders op dan voetje voor voetje je weg te vinden.

Blijf aan de zijkant lopen en pas op dat je niet uitglijdt!

Vervoer over water

Malediviërs kennen de zee en het water tussen de eilanden als hun broekzak. Vervoer tussen de eilanden, zowel korte als lange afstanden zal alleen plaatsvinden als het echt 100% veilig is.

Bij twijfel zal een kapitein besluiten niet uit te varen. Vaak zit er dan niets anders op dan af te wachten en vooral op de lokale eilanden kan dit betekenen dat je pas een dag later, of soms zelfs pas een paar dagen later, naar je volgende bestemming kunt.

Wie tijdens het regenseizoen wil reizen volgens een strakke planning, doet er verstandig aan alleen de grotere eilanden te bezoeken. Vanaf deze eilanden varen vaak grotere ferries naar het hoofdeiland en loop je minder risico dat je door weersomstandigheden je vlucht mist.

Beste periode voor een huwelijksreis

De Malediven is een geliefde huwelijksreis bestemming. Wie hierbij lekker in de watten gelegd wil worden en optimaal wil profiteren van alle faciliteiten op de resorts, doet dit het best in de maanden december, januari, februari en maart. Je profiteert dan optimaal van het heerlijke klimaat, de prachtige omgeving en de excellente service.

In het hoogseizoen draaien de resorts op volle toeren. Personeel zal nauwelijks vrije dagen kunnen opnemen en alle mogelijke faciliteiten zijn voorhanden.

In het laagseizoen kan dit anders zijn! Personeel op de resorts neemt indeze peridoe massaal vrije dagen op, waadoor bepaalde faciliteiten niet altijd beschikbaar zijn.

  • Op huwelijksreis naar de Malediven?  Beste periode is van december t/m maart
  • Budgetvakantie naar de Malediven? Beste periode is van april t/m november
  • Luxe resortvakantie naar de Malediven? Beste periode is het hele jaar door

TIP 12 - DOEN & NIET DOEN

Respecteer de regels, de cultuur en de gewoonten op de Malediven. Lees de Do's & Dot's van de Malediven

MEENEMEN VANUIT NEDERLAND

Een aantal producten zijn op de Malediven niet, nauwelijks of tegen absurd hoge prijzen te verkrijgen.
Je doet er verstandig aan deze in Nederland alvast aan te schaffen.

Onderstaande links brengen je naar de productpagina's van Ali Express, Bol.com of Drogisterij.net

Een goed passende snorkel

Beschermende hoed of cap

Strandslippers en bootschoenen

Voorraadje after sun crème

UV-bestendige zonnebril

Universele wereldstekker

GoPro onderwater camera

Waterbestendige rugzak

Compacte bluetooth speaker

TIP 7 - Rugzak mee!

Een goede rugzak is op de Malediven drie keer duurder dan in Nederland. Zorg dat je hem vooraf aanschaft

HOT TOPICS

Meest gestelde vragen en meest besproken onderwerpen over de Malediven

Bikini's & Topless zonnebaden

s

Argwaan naar andere religies

Z

Beste tijd van het jaar om te gaan

s

Politieke onrust op de Malediven

s

Mensenhandel op de Malediven

Zo denken toeristen over de locals

Zo denken de locals over toeristen

Do's & Dont's van de Malediven

TIP 10 - Bekijk alle tips!

Lees alle tips én de uitgebreide paklijst, zodat je goed voorbereid richting de Malediven vertrekt.