MAG JE ZWEMMEN IN BIKINI OF TOPLESS OP DE MALEDIVEN?

Een 100% moslimland, dus let op wat je aantrekt

De Malediven is een moslimland en dat betekent dat van dames wordt verwacht dat zij zich behoudend kleden. Die verwachting geldt ook voor toeristen, al is er een groot verschil tussen de lokale eilanden en de resorts.

Op de resorts ben je minder beperkt dan op de lokale eilanden en zonnebaden of zwemmen in bikini is daar geen enkel probleem. Topless zwemmen en zonnebaden is bij wet verboden, al zijn er resorts die een oogje dichtknijpen.

Op de lokale eilanden, is dat anders. Ondanks dat de locals je niet snel zullen aanspreken, is het dragen van een bikini op de lokale eilanden simpelweg not-done. Malediefse dames bedekken alle rondingen van hun lichaam en van bezoekers wordt hetzelfde verwacht.

TIP 10 - Bekijk alle tips!

Lees alle tips én de uitgebreide paklijst, zodat je goed voorbereid richting de Malediven vertrekt.

Resorts hebben afwijkende regels

Op een enkele uitzondering na, zijn alle resorts afgezonderd van de lokale bevolking. Het zijn aparte eilanden die geheel ingericht zijn op het vermaken van toeristen. Sommige resorts hebben aparte bikinistranden waar het zelfs mogelijk is om even de achterkant van je topje los te maken en op je buik te zonnen. Let op: formeel is topless zonnen verboden. Resorts die dit toestaan, lopen risico op een flinke boete. 

Wel of geen bikini?

Op de resorts gelden andere regels. Daar is een bikini geen probleem. Zelfs topless wordt her en der toegestaan (al mag het officieel niet). Heb je geluk dat het wel wordt toegestaan, houd er dan rekening mee dat dit waarschijnlijk is, omdat het personeel ook wel eens wat anders wil zien dan dames met een hoofddoek.

Op de eilanden is een bikini not-done en afhankelijk van het eiland dat je bezoekt, zal je hierop worden aangesproken. Topless is op de eilanden helemaal uitgesloten en zal je absoluut in de problemen brengen.

 

Hoe kun je jezelf het best kleden wanneer je een lokaal eiland bezoekt?

Bezoek je de lokale eilanden, dan wordt het enorm op prijs gesteld wanneer dames zich bedekt kleden.  Een lange broek en T-shirt is prima. Korte strakke broeken boven de knieën of een mini-jurk worden niet op prijs gesteld.

Besluit je in je nieuwe mini-rokje en strakke T-shirt een lokaal eiland te bezoeken, wees er dan op voorbereid dat je door zowel de jongere en oudere generatie wordt aangestaard, nagekeken en zeer waarschijnlijk wat commentaar in de lokale taal te verwerken krijgt.

Voor mannen gelden eigenlijk niet zoveel kledingadviezen. Het enige dat is dat volwassen mannen die in korte broek zaken willen doen, niet serieus worden genomen. Veertig graden of niet, zaken doen, doe je ook op de Malediven in een lange broek en met stropdas!

MEENEMEN VANUIT NEDERLAND

Een aantal producten zijn op de Malediven niet, nauwelijks of tegen absurd hoge prijzen te verkrijgen.
Je doet er verstandig aan deze in Nederland alvast aan te schaffen.

Onderstaande links brengen je naar de productpagina's van Ali Express, Bol.com of Drogisterij.net

Een goed passende snorkel

Beschermende hoed of cap

Strandslippers en bootschoenen

Voorraadje after sun crème

UV-bestendige zonnebril

Universele wereldstekker

GoPro onderwater camera

Waterbestendige rugzak

Compacte bluetooth speaker

TIP 7 - Rugzak mee!

Een goede rugzak is op de Malediven drie keer duurder dan in Nederland. Zorg dat je hem vooraf aanschaft

WAT IEDEREEN WIL WETEN.....

Een budgetvakantie naar de Malediven, begint met een goede voorbereiding. Naast het vinden van een voordelig vliegticket en goedkope accommodatie, zijn er nog een aantal andere dingen die handig zijn om te weten.

Is het gebruikelijk om fooi te geven?

Loont het de moeite om af te dingen?

Hoe kan ik voordelig eilandhoppen?

Hoe vind ik een goedkope kamer?

Waar vind ik goedkope tickets?

Verzorgde vakantie Malediven

TIP 4 - Geen bijbel mee!

Die mogen de Malediven niet in! Neem als alternatief een goed Nederlandstalig boek mee!

HOT TOPICS

Meest gestelde vragen en meest besproken onderwerpen over de Malediven

Bikini's & Topless zonnebaden

s

Argwaan naar andere religies

Z

Beste tijd van het jaar om te gaan

s

Politieke onrust op de Malediven

s

Mensenhandel op de Malediven

Zo denken toeristen over de locals

Zo denken de locals over toeristen

Do's & Dont's van de Malediven

TIP 8 - Boek last minute

Ook last minute kan je naar de Malediven. Voor de laatste plekken ben je altijd goedkoper uit. Wil je meer zekerheid dan boek je van te voren!