HEB IK EEN VISUM NODIG VOOR DE MALEDIVEN?

30 dagen visum on arrival

Om de Malediven als toerist te bezoeken hoef je vooraf geen visum aan te vragen. Iedereen die de Malediven bezoekt krijgt bij aankomst een toeristenvisum dat 30 dagen geldig is.: een zogenaamd visa-on-arrival. 

Bij aankomst op de luchthaven, moet er per persoon eenmalig een toeristenbelasting van 25 dollar worden betaald. Ook hiervoor geldt dat dit alleen gedaan kan worden bij aankomst op de luchthaven.

Je paspoort moet minstens 6 maanden geldig zijn en minimaal 1 lege pagina bevatten. Officieel dien in het bezit te zijn van een reserveringsbevestiging voor je hotel, guesthouse of resort, voldoende geld en een doorreisticket naar je volgende bestemming. Zaken waar zelden naar gevraagd wordt.

Doorreis ticket nodig?

Weet je nog niet hoe lang je ergens wilt verblijven en heb je een doorreis ticket nodig? Lees dan dit artikel op Reistijger.nl

Zo kom je aan een doorreis ticket

TIP 7 - Rugzak mee!

Een goede rugzak is op de Malediven drie keer duurder dan in Nederland. Zorg dat je hem vooraf aanschaft

Kan ik mijn toeristenvisum verlengen? 

Wil je langer dan 30 dagen op de Malediven verblijven, dan kun je het toeristenvisum met maximaal 60 dagen verlengen. 

Het het totaal aantal dagen dat je in de Malediven mag verblijven komt daarmee op 90 dagen, wat gelijk is aan het maximum aantal dagen dat toeristen op de Malediven mogen verblijven. De verlenging moet je aanvragen in de eerste 29 dagen na je aankomst.

Op de 30ste dag ben je dus te laat en zul je de Malediven moeten verlaten. Houd er rekening mee dat je volgens de Malediefse wetgeving strafbaar bent als je langer in de Malediven blijft dan je visum toestaat.

Het verlengen van het toeristenvisum kan uitsluitend via het kantoor van de immigratiedienst in Male’ en niet op het vliegveld.

Hiervoor dien je een formulier in te vullen en 750 MVR te betalen (ongeveer 50 euro). Hou er rekening mee dat je voor 12:00 uur naar het kantoor van de immigratiedienst gaat. Overheidsgebouwen mogen dan wel tot 15:00u geopend zijn, aanvragen worden alleen voor 12:00u in behandeling genomen. 

Let op: procedures op de Malediven wijzigen met zeer grote regelmaat en meestal zonder aankondiging.

Kijk altijd even op de website van de Immigratiedienst van de Malediven voor de meest recente regelingen ten aanzien van je visum.

Arbeid en vrijwilligerswerk

Met een toeristenvisum is het niet toegestaan arbeid te verrichten. Hiervoor heb je een werkvergunning nodig en deze moet in je bezit zijn voordat je de Malediven binnenkomt.

Hetzelfde geldt voor het uitvoeren van vrijwilligerswerk: ook daarvoor heb je een speciaal visum nodig en moet zijn goedgekeurd voordat je aankomt in de Malediven.

De Malediven gaat gebukt onder een grote stroom illigale werknemers uit Sri Lanka, Bangladesh en India en heeft daarom een strikt uitzettingsverblijf voor iedereen die werkt zonder een geldige werkvergunning.

Wie toch werk verricht, riskeert onmiddellijke deportatie en komt minimaal 10 jaar de Malediven niet meer in.

Wat mag je niet meenemen?

De Malediven is een islamitisch land en verbied de invoer van bijbels of andere religieuze reliquien.

Wie de lokale eilanden bezoekt mag ook niet in het openbaar zijn geloofsovertuiging, anders dan die van de Islam, kenbaar maken. Gezamenlijk bidden of andere religies ‘promoten’ is niet toegestaan en reden voor directe deportatie.

Het land kent ook geen verschil tussen hard- en softdrugs en voert een streng drugsbeleid. Er wordt wel sterk onderscheid gemaakt tussen gebruikers en dealers en wie ook maar de verdenking op zich heeft tot de laatste groep te behoren, kan uitzien naar een lang verblijf in een Malediefse gevangenis.

Naast deze zaken, is ook de invoer van alcohol, producten waarin varkensvetten zijn verwerkt, honden en natuurlijk vuurwapens en explosieven niet toegestaan.

TIP 9 - Wanneer boeken?

Een voordelige vlucht naar de Malediven boek je
bij voorkeur 3-4 maanden vooruit.

WAT IEDEREEN WIL WETEN.....

Een budgetvakantie naar de Malediven, begint met een goede voorbereiding. Naast het vinden van een voordelig vliegticket en goedkope accommodatie, zijn er nog een aantal andere dingen die handig zijn om te weten.

Is het gebruikelijk om fooi te geven?

Loont het de moeite om af te dingen?

Hoe kan ik voordelig eilandhoppen?

Hoe vind ik een goedkope kamer?

Waar vind ik goedkope tickets?

Verzorgde vakantie Malediven

TIP 8 - Boek last minute

Ook last minute kan je naar de Malediven. Voor de laatste plekken ben je altijd goedkoper uit. Wil je meer zekerheid dan boek je van te voren!

MEENEMEN VANUIT NEDERLAND

Een aantal producten zijn op de Malediven niet, nauwelijks of tegen absurd hoge prijzen te verkrijgen.
Je doet er verstandig aan deze in Nederland alvast aan te schaffen.

Onderstaande links brengen je naar de productpagina's van Ali Express, Bol.com of Drogisterij.net

Een goed passende snorkel

Beschermende hoed of cap

Strandslippers en bootschoenen

Voorraadje after sun crème

UV-bestendige zonnebril

Universele wereldstekker

GoPro onderwater camera

Waterbestendige rugzak

Compacte bluetooth speaker